Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

7 Δεκ 2009

Θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη στο Ναυτικό Μουσείο

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Κωνσταντίνος Βολανάκης ο ποιητής της Θάλασσας», διοργανώνεται στους νέους διαμορφωμένους χώρους του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδας σε συνεργασία και χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.


Πρόκειται για την πρώτη συλλογική έκθεση του αναγνωρισμένου ζωγράφου στην Αθήνα, μιας παρουσίασης από τα σημαντικότερα έργα του τα οποία ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδα και του εξωτερικό. Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την επανεκτίμηση του συνολικού έργου του σημαντικού Έλληνα θαλασσογράφου.


Τα έργα του είναι εμπνευσμένα κυρίως από υδάτινα στοιχεία όπως η θάλασσα , τα πλοία, τα λιμάνια. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει και 62 από τις σπουδαιότερες ελαιογραφίες του οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σημαντική καλλιτεχνική πορεία του στην Ελλάδα όπως «Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη», «Η ναυμαχία του Ναβαρίνου», «Η πυρπόληση του τουρκικού δίκροτου στην Ερεσσό», «Η αποβίβαση της πριγκίπισσας Σοφίας στο λιμάνι του Πειραιά», «Η έξοδος του Αρεως», «Στον Κεράτιο Κόλπο».


Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκα Κατσέλη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2009.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: