Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9 Μαΐ 2008

Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΕ

Στον Σκάρκο της Ίου το Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΕ

Με το Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΕ για το 2008 τιμήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου στην Ίο, για τις εργασίες και την ποιότητα διαμόρφωσης του.

Η διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου ξεχώρισε μαζί με πέντε ακόμη έργα πολιτιστικής κληρονομιάς, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα σε 109 υποψηφιότητες από 29 χώρες.

«Ο αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου στην Ίο βραβεύθηκε για την αξιοσημείωτη ποιότητα διαμόρφωσης του χώρου και πάνω απ' όλα για τις ελάχιστες και εξαιρετικής ευαισθησίας παρεμβάσεις, οι οποίες δεν αλλοίωσαν το μοναδικό τοπίο» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξάλλου, με το Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς βραβεύτηκαν η Τσεχία για τη συντήρηση του εθνικού πύργου Cesky Krumlov, η Ολλανδία για την αναπαλαίωση και την προσαρμογή σε νέα χρήση του εργοστασίου Van Nelle στο Ρότερνταμ, η Ισπανία για την καταγραφή των έργων οχυρωματικής αρχιτεκτονικής από την Asociacion Espanola de Amigos de los Castillos, η Ρουμανία για το διεθνές κέντρο κατάρτισης για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο Banffy Castle και, τέλος, η Ολλανδία για το Stichting Stadsherstel Hoorn, ένα επιτυχές παράδειγμα συμμετοχής των πολιτών στην προστασία των ιστορικών κέντρων των πόλεων της Ευρώπης και προβολής του εθελοντισμού.

Τα βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς απονέμονται από κοινού από την ΕΕ και την Europa Nostra -την πανευρωπαϊκή ομοσπονδία για την πολιτιστική κληρονομιά.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές στις 12 Ιουνίου, στον καθεδρικό ναό του Durham στη Μεγάλη Βρετανία. Κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 10.000 ευρώ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: