Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

20 Μαΐ 2008

Έργα του Γιάννη Μόραλη ταξιδεύουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου


Eurokinissi

Αφιερωμένη στον Γιάννη Μόραλη θα είναι η φετινή έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο. Η αναδρομική έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η έκθεση με τίτλο «Ι.Μόραλης. Μια ανίχνευση» περιλαμβάνει ελαιογραφίες, σχέδια και γλυπτά, τα οποία επέλεξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «πέρα από τη μεσογειακή ευαισθησία του και τις διαρκείς αναφορές στο ουμανιστικό αποθεματικό της παιδείας του, ο Ι.Μόραλης δεν παρέμεινε ζωγράφος του δικού του μόνο τόπου. Οι προτάσεις του ναι μεν αποτελούν σύνθεση του παλιού με το νέο, σηματοδοτούν όμως ένα δυναμικό άνοιγμα προς τις πρωτοποριακές ζυμώσεις του μεγάλου ρεύματος του μοντερνισμού. Ο εικαστικός του λόγος, επειδή ανταποκρίθηκε προφανώς στις απαιτήσεις του δικού του δημιουργικού χρόνου, τον ανέδειξε σε έναν από τους κορυφαίους δασκάλους του σύγχρονου εικονοποιητικού μας πολιτισμού».

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου και θα πλαισιώνεται από προβολή ντοκιμαντέρ, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, καθώς και την έκδοση ενός καταλόγου.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: