Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Μαΐ 2008

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Για Τρίτη συνεχή χρονιά το Μεσαιωνικό Ρόδο μας ταξιδεύει στο παρελθόν.Στις 24 & 25 Μαΐου, καλλιτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο νησί της Ρόδου για να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να βιώσουν μία ασυνήθιστη εμπειρία. Το Μεσαιωνικό Ρόδο σε συνεργασία με το Ιστορικό Πάρκο Ρόδου, πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο γοητευτικό παρελθόν του νησιού μέσα από αναπαραστάσεις των Μύθων και Θρύλων του τόπου, που ζωντανεύουν για να μας μεταφέρουν στις πιο μεγάλες στιγμές της Μεσαιωνικής Ιστορίας.

Με αφορμή το Φεστιβάλ το νησί υποδέχεται φίλους τόσο από την Ελλάδα όσο και από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Όλοι μαζί συνθέτουν ένα μεσαιωνικό τοπίο με μουσική και χορούς αντίστοιχους της εποχής.
Όσοι περάσουν τις πύλες του Μεσαιωνικού Ρόδου θα αντικρίσουν μια ποικιλία από δρώμενα μουσικά, χορευτικά και θεατρικά αλλά και ιπποτικές ξιφομαχίες, υπαίθρια και επιτραπέζια παιχνίδια, εργαστήρια και σεμινάρια μεσαιωνικών τεχνών και χορού, δοσμένα όλα μέσα από μεσαιωνικά σκηνικά και κοστούμια.
Παράλληλα πραγματοποιείται και μεσαιωνικό παζάρι όπου τεχνίτες και παραδοσιακά προϊόντα αναβιώνουν το σκηνικό της εποχής. Δηλώνοντας συμμετοχή έχετε και εσείς την ευκαιρία να αναδείξετε τις δεξιότητες και την πραμάτεια σας.
Τις εκδηλώσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου θα κλείσουν τα Εγκαίνια του Ιστορικού Πάρκου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου και το δεύτερο Διεθνές Επιστημονικό Μεσαιωνικό Συμπόσιο με θέμα την παρουσίαση ενός σπουδαίου για την ναυσιπλοΐα και την ναυπηγική τέχνη, μεσαιωνικού χειρογράφου, ανήκοντος στο Ρόδιο, Μιχαήλ.
Ο τελευταίος, καταφέρνοντας από απλός κωπηλάτης να κατακτήσει το αξίωμα του διοικητή στόλου κατέγραφε στο ημερολόγιο του αφηγήσεις με μαθηματικά και αστρολογικά στοιχεία, παρέχοντας μέσα από αυτές, πληροφορίες διόλου ευκαταφρόνητες για την ναυσιπλοΐα σύμφωνα και με τη βραβευμένη ιστορική ερευνήτρια Pamela Long η οποία και μελέτησε το χειρόγραφο όπερ και ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μετά από 400 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: