Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

20 Μαΐ 2008

Δημιουργικό Εργαστήρι, Νέοι Καλλιτέχνες, Νερό και Περιβάλλον



H ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη ΚΕ.Σ.Σ.Α. «Δήμητρα» σε συνεργασία και με τη υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) θα υλοποιήσουν κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 21 Σεπτεμβρίου 2008 το «Δημιουργικό Εργαστήρι, Νέοι Καλλιτέχνες, Νερό και Περιβάλλον» στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει την διοργάνωση ενός δημιουργικού εικαστικού εργαστηρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν 20 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να συμβιώσουν για 10 μέρες, να εμπνευστούν από την διαμονή τους σε μία περιοχή παραθαλάσσια και να εκφραστούν μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία αφού κατά την παραμονή τους εκεί θα κληθούν να δημιουργήσουν από ένα έργο τέχνης με θεματικό άξονα το ΝΕΡΟ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με προτεινόμενο προσχέδιο του έργου τους στο ΚΕ.Σ.ΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παλαιολόγου 19, 41223, Λάρισα υπόψιν κυρίας Χαράς Λόκα ή Δέσποινας Κοντορίζου μέχρι τις 15 Ιουνίου 2008. Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2410 232978 (κα Λόκα, κα Κοντορίζου) ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις απορίες τους στην διεύθυνση: kessa@dimitra.gr.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: σε πρώτη φάση οι συμμετοχές που θα συλλεχθούν, θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή και οι 20 καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν θα κληθούν να λάβουν μέρος στο δημιουργικό εργαστήριο από τις 10 έως τις 21 Σεπτεμβρίου όπως έχει προαναφερθεί.

Στο τέλος του εργαστηρίου τρία από τα έργα που θα φτιάξουν οι καλλιτέχνες θα βραβευτούν και θα λάβουν αντιστοίχως χρηματικό βραβείο, ενώ όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν σε λεύκωμα που θα εκδοθεί ειδικά για την Πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής για τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν στο εργαστήρι θα καλυφθούν από την ΔΕΥΑΛ. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι τα έργα μετά το πέρας της Πρωτοβουλίας θα αποτελούν ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΛ και θα εκτεθούν σε κοινόχρηστο χώρο.

Πηγή: www.anthropos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: