Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

27 Μαΐ 2008

'Θεοί, μύθοι και θνητοί' στη Νέα Υόρκη


Διαδραστική έκθεση από το Παιδικό Μουσείο του ΜανχάττανΜία εξαιρετική ευκαιρία να προσεγγίσουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο έχουν τα παιδιά στη Νέα Υόρκη, καθώς το Παιδικό Μουσείο του Μανχάταν παρουσιάζει έως και το Σεπτέμβριο του 2008, τη διαδραστική έκθεση «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί: Ανακαλύψτε την Αρχαία Ελλάδα».

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση προσφέρει πολλά ερεθίσματα στα παιδιά που επιθυμούν να γνωρίσουν περισσότερα για τις ελληνικές ρίζες του δυτικού πολιτισμού μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες: 1) Οι Θεοί του Ολύμπου, 2) Μεγαλώνοντας στην αρχαία Ελλάδα, 3) Η Οδύσσεια του Ομήρου και 4) Ανακαλύψτε την Ελλάδα.

Οι θεματικές αυτές ενότητες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ερεθίζουν τη φαντασία και την περιέργεια των μικρών επισκεπτών, που μπορούν, για παράδειγμα, να επιλέξουν να συνοδεύσουν τις σειρήνες στο τραγούδι τους μέσω καραόκε, να κρυφακούσουν θεούς του Ολύμπου να συνομιλούν μεταξύ τους, να πετάξουν εικονικά με τα φτερά του Ίκαρου πάνω από την Ελλάδα, να αναστηλώσουν έναν αρχαίο ναό και να διερευνήσουν ιστορικές και μυθολογικές αναφορές με ευφάνταστους και διασκεδαστικούς τρόπους.
Ανάμεσα σε άλλες συναρπαστικές επιλογές, τα παιδιά μπορούν επίσης να επισκεφθούν ένα αθηναϊκό «γυμνάσιο», να κρυφτούν μέσα στο Δούρειο Ίππο, να γνωρίσουν το ελληνικό αλφάβητο, να επισκεφθούν το ναό του Δία στην Ολυμπία, να συνομιλήσουν με την «ομιλούσα» προτομή του Αριστοτέλη και ν' ανακαλύψουν, μέσα από ένα πρωτότυπο κουίζ, με ποία αρχαία προσωπικότητα μοιάζουν.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων επισκεπτών της έκθεσης αποσπά ένα μοντέλο του "Αστρολάβος των Κυθήρων" που θεωρείται ο "πρόγονος" των σημερινών ηλεκρονικών υπολογιστών.
H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο Παιδικό Μουσείο του Μανχάταν για 18 μήνες και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε τέσσερις ακόμα πόλεις των ΗΠΑ, με πρώτο σταθμό το το Νέο Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο.

Πηγή: www.goculture.gr

1 σχόλιο:

αμμοδύτης είπε...

για φαντάσου να είμαστε και μεις αμερικανάκια.