Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

4 Ιουλ 2008

Στο Ωδείο Αθηνών βρίσκει προσωρινή στέγη το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο μόνιμος εκθεσιακός χώρος στο εργοστάσιο Φιξ αναμένεται να είναι έτοιμος το 2010

Προσωρινή στέγη στο Ωδείο Αθηνών βρίσκει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το Σεπτέμβριο, μιας και το εργοστάσιο Φιξ στη Συγγρού δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από το 2010. Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες για να ετοιμαστούν οι χώροι του Ωδείου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, περισσότερα από 2.000 τ.μ. που παρέμεναν ημιτελή εδώ και 40 χρόνια ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις εκθέσεις που θα διοργανώσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και το εργοστάσιο Φιξ που πρόκειται να αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του Μουσείου θα έπρεπε να είναι έτοιμο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2010.

Στο Ωδείο Αθηνών, τον βασικό χώρο της έκθεσης θα αποτελέσουν δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. Η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Ρηγίλλης, ενώ στο ισόγειο θα φιλοξενηθεί το πωλητήριο. Θα υπάρχει επίσης αναγνωστήριο, χώρος για προβολές βίντεο, ενώ το περιστύλιο και ο κήπος του Ωδείου δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτα.

Η λειτουργία του ΕΜΣΤ στο Ωδείο Αθηνών θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου με μια διπλή έκθεση: ο Γερμανός γλύπτης Ούλριχ Ρούκριμ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα 90 σχέδιά του, ενώ οι προβολές του Νταβίντ Κλέρμπαουντ συνδέουν την φωτογραφία με τον κινηματογράφο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: