Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

7 Ιουλ 2008

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «μεγάλων» της μουσικής τα κτίρια της Columbia

Σε Μουσείο Δισκογραφίας ετοιμάζονται να μετατραπούν οι εγκαταστάσεις της δισκογραφικής εταιρείας Columbia στον Περισσό. Μέσα σε αυτό θα εκτεθούν τα κέρινα ομοιώματα σπουδαίων συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών (Τσιτσάνης, Ζαμπέτας κ.ά.), σε συνεργασία με το Μαντάμ Τισό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το Μουσείο ετοιμάζεται στον 1.200 τ.μ. χώρο του διατηρητέου κτιρίου Α των εγκαταστάσεων. Το ιστορικό αυτό κτίριο είναι το πλέον ταιριαστό να φιλοξενήσει ένα Μουσείο Δισκογραφίας, μιας και εκεί κατέληγαν οι ηχογραφήσεις των στούντιο και γινόταν η παραγωγή των δίσκων.

Το κτίριο Α κυρήχθηκε διατηρητέο με δεύτερη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, ενώ διατηρητέα δεν κυρήχθηκαν τελικά δύο ακόμα κτίρια (η αποθήκη και το κέντρο διανομής εμπορευμάτων). Επίσης τα μέλη του Συμβουλίου δεν προχώρησαν στον χαρακτηρισμό του συνολικού χώρου ως ιστορικού τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε ακόμα κτίρια στις εγκαταστάσεις έχουν ήδη γκρεμιστεί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επτά από τα 14 στρέμματα περνούν στον τοπικό δήμο, ενώ τα υπόλοιπα επτά, ιδιοκτησία της εταιρείας Μαρμίν (συμφερόντων Μάκη Μάτσα) μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης, θα φιλοξενήσουν πέρα από το Μουσείο, κτίρια γραφείων, δισκοπωλεία και καταστήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: