Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8 Σεπ 2008

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης σε οθόνες

Την πρώτη έκθεση πολυμέσων με θέμα την πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου ο Λευκός Πύργος στους έξι ορόφους του. Η έκθεση εξετάζει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την ανθρωπογεωγραφία και τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης.Η μόνιμη έκθεση εξετάζει την ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της μέχρι τη σύγχρονη εποχή, χρησιμοποιώντας ως εκθέματα δεκάδες ηλεκτρονικές οθόνες, έντυπες γραφιστικές συνθέσεις και περιορισμένο αρχαιολογικό υλικό, όπως νομίσματα και κεραμικά.

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στον «χώρο και τον χρόνο» της Θεσσαλονίκης. Οι οθόνες που υπάρχουν εκεί δείχνουν χάρτες, ιστορικούς και σύγχρονους, που ενημερώνουν τον επισκέπτη για τη θέση μνημείων, μουσείων και εκθεσιακών χώρων της Θεσσαλονίκης.
Στον 1ο όροφο εξετάζονται οι αλλαγές στον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης μέσα στα χρόνια, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στα μνημεία και την ιστορία της πόλης.
Το τμήμα της έκθεσης που φιλοξενείται στον 3ο όροφο ονομάζεται «Πατρίδα των ανθρώπων» και αφηγείται την ιστορία προσφύγων, αναφέροντας παράλληλα τον τόπο προέλευσής τους.
Τα επαγγέλματα που χάθηκαν, οι αγορές και η ίδρυση της ΔΕΘ είναι τα θέματα που παρουσιάζει η έκθεση στον 4ο όροφο, ενώ στον 5ο παρουσιάζονται πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε αυτόν τον όροφο παρουσιάζονται σε μια οθόνη σημαντικές μορφές της πόλης.
Στις «γεύσεις» είναι αφιερωμένος ο 6ος όροφος. Μέσα από βίντεο η Εύη Βουτσινά παρουσιάζει χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης.


Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: