Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

10 Σεπ 2008

Η Οχυρωματική Αρχιτεκτονική στο Αιγαίο

Χίος 26-28 Σεπτεμβρίου, 2008
Το Συνέδριο οργανώνεται από το Ταμείο Διαχείρησης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Θεματικές ενότητες:

● Ο Ανάβατος της Χίου: ιστορική, αρχαιολογική (αρχαιολογικές διερευνήσεις, ευρήματα, νομισματικές μαρτυρίες κ.λ.π), αρχιτεκτονική και κατασκευαστική εξέλιξη. Το αναστηλωτικό έργο σήμερα.

● Οχυρωμένοι οικισμοί του αιγαιακού χώρου της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου (θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας, πολεοδομικής,αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής εξέλιξης).

● Οχυρώσεις (κάστρα, πύργοι, περίβολοι, βίγλες) της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο (θέματα ιστορίας, αρχαιολογίας, πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής εξέλιξης).

● Μέθοδοι, τεχνικές και υλικά αναστήλωσης. Διάγνωση και θεραπεία.

● Ανάδειξη ιστορικού και αρχιτεκτονικού χαρακτήρα μνημείων. Δυνατότητες νέων χρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο επικοινωνήστε με τους Φορείς ∆ιοργάνωσης (chioanav@otenet.gr) ή πατήστε εδώ

2 σχόλια:

Αλέξανδρος είπε...

Συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια σας να προστατεύσεται το περιβάλλον των νησιών του Αιγαίου προβάλοντας αντίσταση στα δόλια σχέδια κάποιων τεχνοκρατών-γραφειοκρατών. Επίσης, συγχαρητήρια που συμβάλεται στην ενημέρωση και την τουριστική ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη θεμάτων, όπως η οχυρωματική των νησιών και κυρίως του Ανάβατου στην Χίο-το λέω αυτό και σαν Χιώτης και σαν ιστορικός. Ο Ανάβατος είναι ένα μεσαιωνικό χωριό ιδαίτερης σημασίας που θα έπρεπε αν γίνει πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, καθώς και άλλες αρχαιότητες, οικισμοί, και μνημεία ακριτικών νησιών σαν την Χίο που δυστυχώς δεν έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Αλέξανδρε σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Προσωπικά έχω ακούσει τα καλύτερα για τη Χίο και τους μεσαιωνικούς οικισμούς της. Σύντομα προγραμματίζω επίσκεψη.
Ιωάννα