Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

25 Οκτ 2008

Έκθεση: Γιώργος Ζογγολόπουλος, 1903-2004

Μεγάλη αναδρομική έκθεση
«Γιώργος Ζογγολόπουλος, 1903-2004» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναφορά στο έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου θα εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου από το Megaron Plus, με τη σύμπραξη και συμπαράταξη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου.

Είναι η πρώτη μεγάλη αναδρομική μετά το θάνατο του γνωστού γλύπτη το 2004, που επιχειρεί να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα του τόσο πλούσιου σε ευρηματικότητα και εύρος έργου του, όπως και της χαρισματικής προσωπικότητάς του.

Σ' αυτήν την παρουσίαση εκτός από τα εμβληματικά έργα της μακριάς πορείας του γλύπτη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά σχέδια-προσχέδια, προπλάσματα, αρχιτεκτονικές μελέτες αλλά και μια σειρά από έργα ζωγραφικής άγνωστη στο κοινό.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν 54 γλυπτά, 28 ζωγραφικά έργα καθώς και 56 σχέδια αρχιτεκτονικά και προσχέδια γλυπτών. Όλα τα έργα προέρχονται από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου εκτός από δέκα γλυπτά της Συλλογής Πορταλάκη.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γίνει αντιληπτός ο ερευνητικά ανήσυχος χαρακτήρας του Ζογγολόπουλου που τον οδήγησε στη δημιουργία ενός γλυπτικού κόσμου που επηρέασε όχι μόνο την ελληνική εικαστική σκηνή αλλά και γενικότερα τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό.

Την επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ώς τις 31 Ιανουαρίου 2009, έχει η Έφη Ανδρεάδη. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

H γενική είσοδος για την έκθεση είναι 6 ευρώ, φοιτητικά και παιδικά 3 ευρώ και το οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: