Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Οκτ 2008

Πρόταση για έξωση των ΙΧ από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου (μικρογραφία από τον κώδικα του G. Caoursin, 1483-1489)

Νέα συστήματα επιδιώκει να θέσει σε εφαρμογή η δημοτική αρχή Ρόδου για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης. Ηδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν ηλεκτρονικές μπάρες που θα παρεμποδίζουν την είσοδο των αυτοκινήτων και των δικύκλων μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη.

«Μας έχει προταθεί το σύστημα αυτό και εξετάζουμε την πιθανότητα εγκατάστασης και λειτουργίας του», τόνισε ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Γιαννακάκης. Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος για την πιθανότητα να αναλάβει τη φύλαξη της περιοχής ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, απάντησε πως αυτό είναι κάτι που εξετάζεται σοβαρά από τη δημοτική αρχή.

«Θα συγκεντρώσουμε τις προτάσεις που υπάρχουν και θα τις θέσουμε υπόψη των αρμόδιων φορέων και των καταστηματαρχών της περιοχής», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης.

Πριν από λίγο καιρό, πάντως, ανακοινώθηκε πως είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης και οι εποχικοί υπάλληλοι που θα προσληφθούν από τον δήμο και θα πιάσουν δουλειά από τις αρχές Μαρτίου.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως θα κλείσει κανονικά την 1η Απριλίου η Μεσαιωνική Πόλη, όπως άλλωστε προβλέπει και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Παράλληλα με τη φύλαξη, όμως, επιδιώκεται να προχωρήσει και το έργο των υπόγειων δικτύων που έμεινε ημιτελές.

Πηγή: Έθνος

Περισσότερα για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: