Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

20 Οκτ 2008

Μουσείο Μαστίχας Χίου- Όμιλος Πειραιώς

Ξεκίνησε το 11ο Τριήμερο Εργασίας με θέμα «Μαστίχα Χίου» και στόχο την ίδρυση Μουσείου - 17/10/2008


Το 11ο Τριήμερο Εργασίας με θέμα «Μαστίχα Χίου» πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 19 Οκτωβρίου, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και με τη συγχρηματοδότηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.
Στόχος του 11ου Τριημέρου Εργασίας είναι η προώθηση της ιστορικής έρευνας και η καταγραφή της παράδοσης σχετικά με τους τρόπους παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και κατανάλωσης της μαστίχας Χίου. Η πραγματοποίηση του Τριημέρου συμπίπτει με την προετοιμασία από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς θεματικού τεχνολογικού Μουσείου αφιερωμένου στη μαστίχα.
Βασική επιδίωξη των εργασιών του Τριημέρου θα είναι η διεπιστημονική και διαχρονική προσέγγιση του θέματος, καθώς και η διερεύνηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής του διάστασης. Το πρόγραμμα των εργασιών αυτών αποτελείται από 34 συνολικά ανακοινώσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων έγκριτων επιστημόνων και επιχειρούν να αναδείξουν νέες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της μαστίχας.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: