Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

13 Νοε 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ"

ΙΤΗΠ Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008, στις 5:30 μ.μ.

Παρουσιάζεται στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού το βιβλίο του Ιωάννη Γκερέκου: «Εικόνες της Τήνου», πρόσφατη έκδοση του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι:
Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός
Άντζελα Γκερέκου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κέρκυρας
Γεώργιος Καλός, πρ. Υφυπουργός Παιδείας
Σάββας Απέργης, Φιλόλογος
Ντίνος Σιώτης, Ποιητής
Χαιρετισμό εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου θα απευθύνει ο Πρόεδρός της, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου, κ. Δωρόθεος Β΄

Το βιβλίο «Εικόνες της Τήνου» αποτελεί εργώδη και ερευνητική προσπάθεια του Ιωάννη Γκερέκου προκειμένου να παρουσιάσει και να αναλύσει εικονογραφικά και εικονολογικά εικόνες Ορθόδοξων Ιερών Ναών και Ιερών Μονών του νησιού της Τήνου, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον από θρησκευτικής, καλλιτεχνικής, ιστορικής, αρχαιολογικής και τοπικής σημασίας.
Στις 426 τετράχρωμες σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας, συντηρητής έργων Τέχνης και καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, φωτίζει την ιστορία της αγιογραφικής τέχνης του νησιού και προβάλλει την καλαίσθητη εκκλησιαστική κληρονομιά.
Η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται, δεν έγινε μόνο με ποιοτικά κριτήρια. Απεναντίας καταβλήθηκε προσπάθεια για εκπροσώπηση όλων των ιστορικών περιόδων της Τήνου από τον 14ο έως τον 20ο αιώνα, γιατί η ποικιλία των θεμάτων και των καλλιτεχνικών τάσεων αποτυπώνει μέσα από την εικαστική γλώσσα την πνευματική ζωή του νησιού σε όλη την ιστορική της πορεία.

ΠΗΓΗ: WWW.ITIP.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: