Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3 Μαρ 2009

«Ύμνος στη Σκιά» τον Μάιο στο Μουσείο Μπενάκη

Πυρήνα της έκθεσης αποτελεί η παράδοση του θεάτρου σκιών (photo:Το Βήμα)

Εικαστικές προσεγγίσεις της έννοιας της σκιάς, του σκιαγραφήματος και του θεάτρου σκιών, παρουσιάζει η έκθεση Ύμνος στη Σκιά που εγκαινιάζεται τον Μάιο (23/5-26/6) στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Art Athina 2009.

Πυρήνα της έκθεσης αποτελεί η παράδοση του θεάτρου σκιών, όπως διαμορφώθηκε στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και ο βασικός ήρωας αυτής της ιδιότυπης δραματουργίας, ο γνωστός Καραγκιόζης.

Η έκθεση διερευνά τις μορφολογικές αναλογίες μεταξύ του παραδοσιακού θεάτρου σκιών και μιας νέας αφηγηματικής τάσης στη σύγχρονη τέχνη, καθώς και τις σχετικές εννοιολογικές αναφορές που επιχειρούνται στο πλαίσιό της. Ταυτόχρονα, καταγράφει τις πρόσφατες επιδράσεις αυτής της παραδοσιακής μορφής τέχνης στη σύγχρονη εικαστική σκηνή.


Η έκθεση συγκεντρώνει σημαντικά έργα οκτώ σύγχρονων καλλιτεχνών από επτά διαφορετικές χώρες του κόσμου και ταινίες δύο κορυφαίων κινηματογραφιστών του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Η έκθεση, υπό την επιμέλεια του Πάολο Κολόμπο, αποτελεί συμπαραγωγή του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ιρλανδίας και του Ιδρύματος Ιstanbul Modern, με την υποστήριξη του Προγράμματος Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: