Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

11 Μαρ 2009

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Σειρά εκδηλώσεων "Γέφυρες Επιστήμης & Τέχνης"

"Γέφυρες Επιστήμης & Τέχνης" είναι ο τίτλος του Δ' Κύκλου Ομιλιών που πραγματοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έως τις 31 Μαρτίου 2009. Κεντρική ιδέα αποτελεί η σύγκλιση Επιστήμης και Τέχνης στο μέτρο που τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο επιστήμονας/ερευνητής εφευρίσκουν μέσα από κοινούς δρόμους και επιρροές νέα μοντέλα κατανόησης του περιβάλλοντος κόσμου και αυτής της ίδιας της φύσης του ανθρώπου.

Για το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

α) Τρίτη 10 Μαρτίου 2009, Logicomix, ένα "graphic novel" για τη λογική και τα μαθηματικά, Ομιλητές: Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας), Αλέκος Παπαδάτος (σκιτσογράφος). Η εκδήλωση συνοδεύεται από την προβολή ταινίας διάρκειας 21'.

β) Τρίτη 17 Μαρτίου, Εικόνα και Λόγος, Ομιλητές: Νίκη Τσιρώνη (Βυζαντινολόγος, Eρευνήτρια ΙΒΕ/ΕΙΕ), Νίκος Γκιολές (Καθηγητής βυζαντινής αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημήτρης Κωνστάντιος (Διευθυντής Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου), Φωτεινή Μαργαρίτη (Aρχιτέκτων).

γ) Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009, Μαθηματικά και Τέχνη, Ομιλητές: Θ. Π. Τάσιος (Καθηγητής ΕΜΠ), Α. Μαυρομάτης, (Μαθηματικός).

δ) Δευτέρα 30 Μαρτίου, IRIS Ένα μουσικό εικαστικό έργο: 60 λεπτά ταξίδι στον χωροχρόνο μέσα από τις ποιοτικές και ποσοτικές σχέσεις που αναδεικνύονται ανάμεσα στα χρώματα του ορατού φάσματος, τη μουσική κλίμακα και τα αντίστοιχα γεωμετρικά σχήματα.

ε) Τρίτη 31 Μαρτίου 2009, Ιάννης Ξενάκης: Μεταξύ Τέχνης, Επιστήμης και Φιλοσοφίας. Ομιλητής: Γιώργος Ζερβός (Συνθέτης, μουσικολόγος, επικ. Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών). Θα ερμηνευθούν έργα του Ιάννη Ξενάκη από τον πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη, ενώ θα προβληθεί το DVD "To Πολύτοπο" του Ιάννη Ξενάκη, από το Μουσείο Αρχείου της ΕΡΤ.

Στο διάστημα 10-31 Μαρτίου, στο ισόγειο του ΕΙΕ θα λειτουργεί έκθεση της κας Φωτεινής Μαργαρίτη με θέμα "Χειρώνακτες- Εργαστήρια λέξεων, σχεδίων, εικόνων". Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων και ώρες: 17.30-19.00, θα προβάλλονται επιστημονικά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία CAID- Science and Society Centre.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας" του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) με ώρα έναρξης στις 19.30. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλ. 210 7273501 (+516).

Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: