Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

28 Μαΐ 2009

«Οδοιπορικό» στα μονοθέσια σχολεία των Χανίων

Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στα μονοθέσια δημοτικά σχολεία των Χανίων επιχειρούν η Νομαρχία Χανίων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την παραγωγή ψηφιακού δίσκου που παρουσιάσθηκε σήμερα από τον αντινομάρχη Παιδείας Κώστα Γύπαρη και τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννη Χιωτάκη.

Στον ψηφιακό δίσκο, υπάρχουν εικόνες από τα μονοθέσια δημοτικά της Γαύδου, του Σέμπρωνα, της Καλυδωνίας, των Καλαθαινών, του Σφηναρίου και του Νίππους.

Οι μαρτυρίες και οι εμπειρίες των μαθητών και των δασκάλων τους, οι μαρτυρίες των κατοίκων αυτών των χωριών, καταγράφονται με έναν ξεχωριστό τρόπο που περιγράφει ανάγλυφα τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχουν τα σχολεία με τους λίγους μαθητές και τον έναν εκπαιδευτικό.

Την επιμέλεια της παραγωγής είχε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Θωμαδάκης, ο οποίος μέσα από το φακό του έφερε τους μαθητές των σχολείων «αντιμέτωπους» με την τέχνη του κινηματογράφου. «Είναι ένα ντοκιμαντέρ 50 λεπτών που απεικονίζει την εικόνα της εκπαίδευσης στην ύπαιθρο. Θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία του νομού», τόνισε κατά την παρουσίαση ο αντινομάρχης Χανίων. Όπως είπε ο κ. Γύπαρης, πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και μια εξαιρετική δουλειά που θα αποτελέσει και αρχειακό υλικό.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Χιωτάκης επεσήμανε: «Σε αυτά τα σχολεία φοιτούν 39 μαθητές και πρωταρχικός στόχος μας είναι να τους παρέχεται η καλύτερη δυνατή μάθηση».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: