Διεθνές συνέδριο για τον ρόλο του ψαριού και των θαλασσινών στην ανθρώπινη διατροφή από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας με εξέταση των σχετικών παραμέτρων (αρχαιολογία, παλαιοντολογία, εξέλιξη, διατροφικές συνήθειες, χημική σύνθεση θαλασσίων τροφών, αλιεία, τεχνητή παραγωγή).
Διοργανωτής: Διεθνής Επιτροπή για την Ανθρωπολογία της Διατροφής (ICAF).
- Ψάρι και θαλασσινά ως συστατικά της διατροφής
- Βιολογία του ψαριού σε σχέση με τη διατροφική αξία
- Ψάρι και αρχαία διατροφή
- Ψάρι και θαλασσινά στην αρχαιολογία και την τέχνη
- Συμβολικές και ιδεολογικές χρήσεις του ψαριού
- Επίδραση του ψαριού και των θαλασσινών στην υγεία
- Όψεις της μαγειρικής του ψαριού και τεχνικές συντήρησης
- Όψεις ασφάλειας στην κατανάλωση του ψαριού
- Το πρόβλημα της διαθεσιμότητας ψαριών στο εγγύς μέλλον
- Βιομηχανική παραγωγή του ψαριού
31 Μαΐου–6 Ιουνίου 2009
Καμηλάρι, Κρήτη
Πληροφορίες
www.pancreta.gr/content/view/5302/75/
και http://utopia.duth.gr/~xirot/28thICAF/ICAF.html
Πηγή: www.arxaiologia.gr
Από την εφ. ΤΑ ΝΕΑ για τον Φερλινγκέτι
Πριν από 4 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου