Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

17 Σεπ 2009

ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Υδάτινοι δρόμοι και δύναμη των Πτολεμαίων», 18-19/09, Βιβλιοθήκη Λασκαρίδου

Θεωρείται από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιόδους στην ιστορία της αρχαιότητας, η οποία διαρκώς ανανεώνεται με νέα ευρήματα. Είναι η ιστορία του ελληνιστικού κόσμου, που τμήμα της είναι το βασίλειο των Πτολεμαίων.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, η Βιβλιοθήκη Κ. Λασκαρίδου (Πραξιτέλους 169, Πειραιάς) θα φιλοξενήσει ένα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Υδάτινοι δρόμοι και δύναμη των Πτολεμαίων». Σκοπός της διοργάνωσης θα είναι να εξετάσει, μέσα από τις ανακοινώσεις, τους τρόπους με τους οποίους συμπλέχθηκε η πτολεμαϊκή δύναμη με την ανάπτυξη του στόλου, την πολιτική στρατηγικής άμυνας, αλλά και την επέκταση των πτολεμαϊκών συμφερόντων στον χώρο της Μεσογείου, το θαλάσσιο και ποτάμιο εμπόριο, την εξερεύνηση και αξιοποίηση των ναυτικών οδών πέρα και από τη Μεσόγειο, αλλά και τη συνολική ανάπτυξη του πτολεμαϊκού κράτους σε συνάρτηση, πάντα, με το υδάτινο οδικό δίκτυο που προώθησε.

Στο συμπόσιο μετέχουν 18 ειδικοί επιστήμονες από διάφορες χώρες (Αυστραλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία, Δανία, Ελλάδα), οι γλώσσες του συμποσίου θα είναι η αγγλική και η ελληνική και τη χορηγία της σύγχρονης μετάφρασης έκανε το Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ιστορίας «Σωσίπολις». Είναι το τρίτο Διεθνές Πτολεμαϊκό Συμπόσιο που διοργανώνεται (την ευθύνη της διοργάνωσης στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Κ. Μπουραζέλης). Εχουν προηγηθεί ένα στη Νέα Ζηλανδία (2005) και ένα στη Χαϊδελβέργη (2007). Διοργανώσεις που απαιτούν τη συνεργασία εκπροσώπων από διάφορους επιστημονικούς κλάδους για να μελετηθεί πληρέστερα η ιστορική περίοδος.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συμποσίου μπορειτε να βρείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: