Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Οκτ 2009

Έκθεση: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, Ε.Ι.Ε., 7/12- 25/01

Έκθεση για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, το σπουδαιότερο τεχνολογικό αντικείμενο που σώθηκε από τον αρχαίο κόσμο, στην οποία θα παρουσιαστούν η ιστορία και οι λειτουργίες του αρχαιότερου μηχανικού αστρονομικού υπολογιστή.
Θα παρουσιαστούν επίσης όψεις της αρχαίας αστρονομίας και τεχνολογίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατανόηση της λειτουργίας του μηχανισμού και την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της ιστορίας των επιστημών και της τεχνολογίας. Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στα δεδομένα της ιστορικής έρευνας (αρχαία κείμενα και αρχειακό υλικό), στις εικόνες από το εσωτερικό του μηχανισμού που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με τη χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας, σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και μηχανικά ομοιώματα, καθώς και σε πολυμεσικές εφαρμογές με θέμα την αστρονομία και την τεχνολογία που προϋπήρξαν της κατασκευής του μηχανισμού.
Η έκθεση οργανώνεται από το Πρόγραμμα ιστορίας, φιλοσοφίας και διδακτικής των επιστημών και της τεχνολογίας του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και άλλους φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος Hephaestus.

7 Δεκεμβρίου 2009-25 Ιανουαρίου 2010

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Βασ. Κωνσταντίνου 48
Αθήνα

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00. Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00

Πληροφορίες
Τηλ.: 210 7273501

Δεν υπάρχουν σχόλια: