Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Μαρ 2010

Πέντε νησιά στο πρόγραμμα «Αγονη Γραμμή Γόνιμη»

Πέντε νησιά της άγονης γραμμής που τα θυμόμαστε το καλοκαίρι, αλλά τα σβήνουμε από τη μνήμη μας μόλις μπει το φθινόπωρο, βρίσκονται στο επίκεντρο του 4ου φεστιβάλ Αγονη Γραμμή Γόνιμη. Ηρακλειά, Θηρασιά, Αστυπάλαια, Αμοργός, και Καστελόριζο υποδέχονται από σήμερα ώς τις 4 Μαΐου, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ελληνικών ταινιών σε συνεργασία με τους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη, επισκέψεις συγγραφέων, συναυλίες με το σύνολο των Χάλκινων-Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, εργαστήρι παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, εργαστήρι κουνγκ φου με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιώργο Διβάνη κ.ά.

Το πρόγραμμα διαρκεί πέντε ημέρες σε κάθε νησί και έχει ως εξής: Ηρακλειά από σήμερα ώς τις 9 Μαρτίου, Αμοργός από 10 ώς 15 Μαρτίου, Θηρασιά από 13 ώς18 Απριλίου, Αστυπάλαια από 21 ώς 27 Απριλίου και Καστελόριζο από 29 Απριλίου ώς 4 Μαΐου.

Οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν είναι η «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, η «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά, το «Αλλος δρόμος δεν υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη και το «Ricordi mi» της Στέλλας Θεοδωράκη.

Παράλληλα θα φιλοξενηθούν διαλέξεις του Νίκου Μπένου Πάλμερ με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μέσα από τους φάρους».

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου τα νησιά θα επισκεφθούν ο Νίκος Πιλάβιος, η Σοφία Ζαραμπούκα, η Γιολάντα Τσιαμπούκαλου κ.ά.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ψηφιδωτού με την Ειρήνη Συριανού αλλά και κινηματογράφου με επικεφαλής τη μοντέρ Περσεφόνη Μήλιου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Γαϊτανίδη.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 3249.658


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: