Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

22 Μαρ 2010

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα μυστικά που δεν κράτησα. Ιστορίες της Τήνου» της Ειρήνας Αναστασίαδου

Οι Εκδόσεις «Μουσαίο» με την υποστήριξη του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού της Ρωσικής Πρεσβείας και η Εφημερίδα «Ομόνοια» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνας Αναστασιάδου «Τα μυστικά που δεν κράτησα. Ιστορίες της Τήνου» το Σαββάτο, 27 Μαρτίου 2010, στις 19.00 μμ που θα γίνει στην αίθουσα του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στην οδό Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι (τηλ. του Κέντρου 2106778389)

Την συγγραφέα θα παρουσιάσουν: στα Ελληνικά - ο Ειδικός Γραμματεύς ο εκδότης και συγγραφέας του περιοδικού «Αιολικά Γράμματα» κ. Κώστας Βαλέτας, ο εκδότης του περιοδικού «Δευκαλίων» κ. Θάνος Αθανασόπουλος και ο διευθυντής των εκδόσεων «Μουσαίο» κ. Γιώργος Πλουμπίδης,
στα Ρωσικά - η κ. Ίνγκα Αμπγκάροβα, η αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ομόνοια». Τα διηγήματα θα διαβάσει η ηθοποιός του θεάτρου Κωνσταντίνα Σαββίδη. Μουσική επιμέλεια- διδάκτωρ, μαέστρος κ. Βίκτωρας Βασιλειάδης.
Ακολουθεί παραδοσιακό Τηνιακό κέρασμα.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Ειρήνα Αναστασιάδου γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας στις 6 Οκτωβρίου του 1963. Ο πατέρας της ήταν ατομικός επιστήμονας. Η μητέρα της ήταν γενική γραμματεύς του Πολυτεχνείου της Τιφλίδας.
Το 1981 η Ειρήνα μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Τιφλίδας στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Σαν δεύτερη γλώσσα σπουδάζει τα Γερμανικά. Αυτή ήταν η τέταρτη της γλώσσα σ' αυτή την ηλικία.
Εν τω μεταξύ αρχίζει να γράφει στην κορυφαία Σοβιετική εφημερίδα «Βετσέρνι Τβιλίσι» («Απογευματινή Τιφλίδα») στο τμήμα ενημέρωσης. Ο διευθυντής της εφημερίδας ήταν και παραμένει ο Βαδίμ Αναστασιάδης.
Το 1983 δημοσιεύει την πρώτη της δουλειά σαν μεταφράστρια απ τα Αγγλικά στα Ρωσικά τα έργα του Όσκαρ Υουάλντ και του λόρδου Μπάιρον.
Το 1986 αρχίζει να γράφει για το ποιο απαγορευμένο θέμα στην Σοβιετική Ένωση τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στις σελίδες της κορυφαίας νεανικής εφημερίδας «Μολοντιόζ Γρούζιι» («Νεολαία της Γεωργίας») με την διευθύντρια Ειρήνα Κουπαράτζε. Το ίδιο έτος αποφοίτησε απ το Πανεπιστήμιο και αμέσως άρχισε την καριέρα της ως Καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκιο παράλληλα με την καριέρα του δημοσιογράφου.
Το 1989 κερδίζει την θέση της Καθηγήτριας Αγγλικών στην Ανώτατη Σχόλη για Καθηγητές Πανεπιστημίων και αναλαμβάνει την μετεκπαίδευση των Καθηγητών του Πολυτεχνείου στις ξένες γλώσσες. Το 1992 μεταναστεύει στην Ελλάδα. Το 1993 παντρεύετε τον Τάσο Αναστασιάδη στην Τήνο των Κυκλάδων.
Το 2000 βγαίνει το πρώτο της βιβλίο «Το κέρας της νύμφης Αδράστειας», γραμμένο στην Ρωσική γλώσσα που γίνετε μεγάλη επιτυχία. Το βιβλίο είναι βασισμένο στην μοντέρνα απόδοση των μύθων της Αρχαίας Ελλάδος.
Το ίδιο χρόνο την καλούν να συνεργαστεί με τις Ρωσόγλωσσες εφημερίδες «Ομόνοια» και «Αθηναϊκό Κούριερ», οπού συνεχίζει να γράφει τακτικά εδώ και 10 χρόνια.
Τα δημοσιεύματα της έχουν να κάνουν με τις παραδόσεις της Ελλάδος, τα ήθη και τα έθιμα. Ένα μεγάλο τμήμα δημοσιεύσεων της ασχολείται με τα θέματα της Τήνου. Είναι η μοναδική ενδιάμεσα Ρωσόγλωσσων δημοσιογράφων που ασχολείται με τα θέματα αυτά.
Από 2005 γράφει στο Ρωσόγλωσσο λογοτεχνικό περιοδικό «Σεμεϊκα» το οποίο βγαίνει στην Γερμανική πόλη Βούπερταλ.
Από το 2006 η Αναστασιάδου οργανώνει μουσικά σεμινάρια με την συνεργασία του μεγάλου μαέστρου Βίκτωρα Βασιλειάδη. Τα σεμινάρια γίνονται κάθε χρόνο στον ξενώνα της Παναγίας Βουρνιότισσας της Τήνου. Τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στα σεμινάρια, δίνουν πολλές συναυλίες στην Τήνο.
Το 2008 η Αναστασιάδου μεταφράζει το φυλλάδιο του Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας της Τήνου στα Ρωσικά και Αγγλικά.
Το 2009 βγαίνει το πρώτο της βιβλίο στα Ελληνικά «Τα μυστικά που δεν κράτησα» ολότελα αφιερωμένο στην Τήνο.
Την ίδια χρονιά γράφει δύο σενάρια. Το ένα είναι έργο για παιδιά και λέγεται «Το χρυσό κλειδί της ευτυχίας», για το οποίο γράφει μουσική η μουσουργός Μέλπω Χαλκουτσάκη. Το δεύτερο έργο λέγεται «Τρις τρελές βδομάδες πριν το τέλος του κόσμου» και αφορούν τα προβλήματα της καθημερινής καταστροφής της Γης.

Η Ειρήνα Αναστασιάδου ζει και γράφει στην Τήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: