Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Απρ 2010

Μουσειοπαιδαγωγικό Προγράμμα στο ΙΤΗΠ

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζει τα σεμινάρια του 2010 με την έναρξη, στις 17 Απριλίου, ενός δίμηνου μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος υπό τη διεύθυνση της πτυχιούχου μουσειοπαιδαγωγικής κας Μαρίας Πρωτόπαπα.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί στα πλαίσια των σκοπών του Ι.ΤΗ.Π. δηλ. την έρευνα, τη μελέτη, την προβολή της ιστορίας, της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού της Τήνου, με δραστηριότητες που προάγουν την γνώση, τη μάθηση, την βιωματική εκπαίδευση.θα αναπτυχθεί στα πλαίσια των σκοπών του Ι.ΤΗ.Π. δηλ. την έρευνα, τη μελέτη, την προβολή της ιστορίας, της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού της Τήνου, με δραστηριότητες που προάγουν την γνώση, τη μάθηση, την βιωματική εκπαίδευση.

Θα απευθύνεται σε δύο διαφορετικές ομάδες:

Α) παιδικό τμήμα (για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών) (για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών)

Β) τμήμα ενηλίκων (για μετανάστες και κατοίκους της Τήνου από άλλες χώρες με γνώση της Ελληνικής). (για μετανάστες και κατοίκους της Τήνου από άλλες χώρες με γνώση της Ελληνικής).

Η διάρκεια του θα είναι από 17 Απριλίου 2010 έως 19 Ιουνίου 2010. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Ι.ΤΗ.Π.

Για το παιδικό τμήμα (7-12 ετών)
προβλέπονται συναντήσεις κάθε Σάββατο διάρκειας 1 έως 1.30 ώρας.
Οι δραστηριότητες του μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος που θα αφορούν τα παιδιά θα σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα της τέχνης, αξιοποιώντας τα προσφερόμενα ερεθίσματα από τους εκθεσιακούς χώρους του Ι.ΤΗ.Π., τόσο της μόνιμης συλλογής όσο και των περιοδικών εκθέσεων, και λαμβάνοντας υπόψιν τις προσδοκίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών που θα συμμετέχουν.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου, στις 17:00.

Για το τμήμα ενηλίκων
προβλέπονται συναντήσεις κάθε Δευτέρα, διάρκειας 2 ωρών. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τη 19η Απριλίου στις 18:30, κατά την οποία θα δημιουργηθούν τα τμήματα.
Οι δραστηριότητες για τους ενήλικες θα σχετίζονται με πτυχές της ιστορίας, της ζωής, της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Τήνου, λαμβάνοντας υπόψιν τις προσδοκίες, τα ενδιαφέροντα αλλά και τις πρότερες γνώσεις και εμπειρίες των ατόμων που θα συμμετέχουν.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Ι.ΤΗ.Π. (στην παραλία της Τήνου) ή στα:
τηλ. 2283029070, e-mail: info@itip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: