Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

11 Μαΐ 2010

Εκδήλωση για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων στο Mουσείο Μαρμαροτεχνίας του ΠΙΟΠ στον Πύργο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων, θα πραγματοποιήσει στα Μουσεία του Δικτύου του προβολή της ταινίας "The Age of Stupid", με στόχο την αφύπνιση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Πρόκειται για μια ρεαλιστική ταινία-ντοκιμαντέρ, που αναφέρεται στις δυσάρεστες και καταστρεπτικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και τη ζωή στον πλανήτη μας από τις κλιματικές αλλαγές, απόρροια της άναρχης και ασεβούς συμπεριφοράς μας στη φύση και στο περιβάλλον. Ωστόσο, οι δημιουργοί της ταινίας περνούν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι, έστω και στο "παρά πέντε", είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε, ώστε να ανάψει πάλι το "πράσινο" φως της ελπίδας.

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου το Σάββατο, 15 Μαΐου στις 20.00. Η είσοδος στα Μουσεία θα είναι ελεύθερη από τις 18.30 έως τις 23.30.



Eπιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Κυριακή 16 Μαΐου η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου*, τα οποία και θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: