Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

10 Δεκ 2010

Έκθεση έργων του Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη

Το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού και αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτρη Πικιώνη παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) σε μία μεγάλη έκθεση, από τις 15 Δεκεμβρίου ώς τις 13 Μαρτίου του 2011.

Το υλικό της έκθεσης έχει περιέλθει στην κατοχή του Μουσείου από τη σημαντική δωρεά της οικογένειας Πικιώνη.

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το ζωγραφικό του έργο στις ενότητες που ο ίδιος είχε προσδιορίσει: Από τη Φύση, Αναμνήσεις από το Παρίσι, Αρχαία, Βυζαντινά, της Φαντασίας, Λαϊκά. Η ζωγραφική για τον Δημήτρη Πικιώνη αποτελούσε μάλλον προσωπική του υπόθεση και αφορούσε τη δική του καλλιτεχνική πορεία προς την ωρίμανση.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το σύνολο του αρχιτεκτονικού του έργου, μελέτες του για την αρχιτεκτονική της Ζαγοράς και της Καστοριάς, τμήμα της μελέτης του για την Λαϊκή Αρχιτεκτονική της Χίου, τεύχη του περιοδικού «Το 3ο μάτι» (στη σύνταξη του οποίου συνεργάστηκαν Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Στρατής Δούκας, Σπύρος Παπαλουκάς, Σωκράτης Καραντινός, Τάκης Παπατσώνης, Μιχάλης Τόμπρος, Άγγελος Θεοδωρόπουλος) καθώς και τεκμήρια των σχέσεών του με ανθρώπους όπως οι Μπουζιάνης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Σικελιανός και άλλους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβάλλεται και η ταινία για τον Δηµήτρη Πικιώνη, από τη νέα ενότητα παραγωγής των εκποµπών της ΕΡΤ «Παρασκήνιο» σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου.

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=372503&dt=10/12/2010#ixzz17h2CsE5N


Ζωγραφικά έργα και κείμενα του Πικιώνη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, αρχιτεκτονκά έργα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: