Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

17 Μαρ 2011

Δραστηριότητες του Λαογραφικού Μουσείου Τριποτάμου

Το Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου για τους επόμενους μήνες έχει προγραμματίσει τις εξής δραστηριότητες:

Μουσική συμφωνία
Νομίζετε πως τα μουσικά όργανα χρησιμεύουν μόνο στο χορό και στο τραγούδι; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την «οικογένεια» των μουσικών οργάνων μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και γνώσης κατόπιν ακούν και επεξεργάζονται ένα μουσικό κομμάτι, το οποίο «παίζουν» σύμφωνα με τις οδηγίες του μαέστρου!
Για παιδιά ηλικίας 3 - 6 ετών Σάββατο 19 &Κυριακή 20 Μαρτίου 2011


Πινακωτή Πινακωτή
Πώς από σπόρος, γίνεται στάχυ, γίνεται αλεύρι, γίνεται ψωμί; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την προσφορά του σιταριού και του ψωμιού στη διατροφή τους και παρασκευάζουν το δικό τους καρβέλι.
Για παιδιά ηλικίας 6 - 12 ετών Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου 2011


Λαζαράκια
Κάλαντα τις ημέρες που γιορτάζουμε το Πάσχα; Και τα λέμε, τι στα χέρια μας κρατάμε; Τα παιδιά αναβιώνουν το πασχαλινό έθιμο, τραγουδούν τα κάλαντα, που διηγούνται την ιστορία του αναστημένου φίλου του Χριστού και πλάθουν "λαζαράκια", τα οποία στο τέλος παίρνουν μαζί τους.
Για παιδιά ηλικίας 3 - 6 ετών Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 2011


Το στεφάνι της Άνοιξης
Με αφορμή την άνοιξη τα παιδιά θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά και θα φτιάξουν το δικό τους στεφάνι. Τα έργα τους, χαρούμενα και πολύχρωµα θα στολίσουν το σπίτι και θα φέρουν την άνοιξη.
Για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών Σάββατο 30 Απριλίου &Κυριακή 1 Μαΐου 2011


Ανοιξιάτικες κορνίζες
Η περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο γίνεται αφορμή ώστε τα παιδιά χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και τεχνικές (κολλάζ, ζωγραφική, χειροτεχνία) να δημιουργήσουν τις δικές τους κορνίζες.
Για παιδιά ηλικίας 3 – 6 ετών Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαΐου 2011


Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 50 λεπτά και επαναλαμβάνονται δύο φορές ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00 και η δεύτερη στις 12:00. Η συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι προαιρετική και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: