Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

16 Σεπ 2011

Steni-tinos.gr: Κινητοποίηση για το σχολείο

Χτες το απόγευμα θα προσέξατε ίσως την φοβερή διαύγεια που είχε η ατμόσφαιρα. Αποφασίσαμε να ανέβουμε στο Ξώμποργο για να θαυμάσουμε την θέα. Κι εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα θέαμα μοναδικό! Τα απορριμματοφόρα του Δήμου παρατεταγμένα στη σειρά στην βάση του λόφου να περιμένουν γεμάτα.... τι;
Μάθαμε σήμερα από την ιστοσελίδα Steni-tinos και το αναδημοσιεύουμε.



Παρ, 16/09/2011

Δεκάδες κάτοικοι της Στενής είναι μαζεμένοι στην είσοδο του χωριού, απαγορεύοντας τη διέλευση των απορριμματοφόρων του Δήμου Τήνου. Αφορμή για την κινητοποίηση έδωσε η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου της Στενής με το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, τα οποία μετατρέπονται σε ένα εξαθέσιο με έδρα τα Λουτρά.

Αν και η συγχώνευση ήταν κάτι που ψιθυριζόταν ευρέως και σχεδόν δρομολογημένη ήδη από την άνοιξη, δεν υπήρξε κάποια γενικευμένη αντίδραση . Ακόμα και με τη δημοσίευση του ΦΕΚ της συγχώνευσης των σχολείων τον Ιούνιο και παρά τη γενικότερη αντίθεση των κατοίκων του χωριού σε αυτό το γεγονός δεν είχε εμφανιστεί κάποιας μορφής κινητοποίηση, τουλάχιστον σε μαζική μορφή.

Η αφορμή για την αντίδραση των κατοίκων, ήρθε μετά το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Στενής που έλαβε χώρα το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου , με παρουσία του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, του αντιδημάρχου για τη Δημοτική Ενότητα Εξωμβούργου κ. Ιωάννη Ζαλώνη, του αντιδημάρχου κ. Ι. Ξενόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Σ. Λαγουρού, μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Στενής και μεγάλου πλήθους των κατοίκων. Η συνεδρίαση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και ήταν έντονη κατά διαστήματα. Στο τέλος της, η Τοπική Κοινότητα πήρε απόφαση για την ίδρυση εξαθέσιου σχολείου με έδρα τη Στενή – η απόφαση βγήκε μέσω ψηφοφορίας δια χειρός από τους παρευρισκομένους – ενώ ο Δήμαρχος Τήνου επέμεινε στην ίδρυση εξαθέσιου διεδρικού σχολείου με έδρες τη Στενή και τα Λουτρά αντίστοιχα. Παράλληλα οι κάτοικοι οι οποίοι είχαν θίξει και το θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων , αποφάσισαν να αποκλείσουν το δρόμο που οδηγεί στη χωματερή του Τσικνιά για τα απορριμματοφόρα του Δήμου στο ύψος της εισόδου του χωριού στη θέση Καρότση, ως μοχλό πίεσης, όπου και παρέμειναν καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Θα προσπαθήσουμε για την όσο το δυνατόν άμεση ενημέρωση σας
http://www.steni-tinos.gr/node

Δεν υπάρχουν σχόλια: