Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2 Ιουλ 2012

«Δύο Χώρες, μια Ιστορία;»: Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία σε Ελλάδα και Ιταλία


Συνέδριο για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους Ελλάδας και Ιταλίας ΕΡΤ
Από τις 5 μέχρι της 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη συνέδριο με θέμα: «Δύο Χώρες- Μία Ιστορία; Διαχείριση και Ανάδειξη των Μνημείων Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς Νήσων ΒΑ Αιγαίου (Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Ψαρών)- Μεγάλης Ελλάδας (Καλαβρίας, Σικελίας)- Βένετο & Πομπηίας».
Σκοπός του συνεδρίου είναι να προβάλει τα έργα αναστήλωσης και ανάδειξης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων (1998- 2012), με χρηματοδοτήσεις, στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μυτιλήνης, των Ψαρών, της Χίου και της Λήμνου, από ελληνικής πλευράς και στις περιφέρειες της Σικελίας του Βένετο και της Καλαβρίας, από ιταλικής πλευράς.
Την υλοποίηση του συνεδρίου αναλαμβάνουν οι: Κ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Mediterranea του Ιταλικού Reggio Calabria (Τμήμα «PAU» Αρχιτεκτονικής Σχολής), το ΠΜΣ- Πόλη και Περιβάλλον, Τμήμα Κοινωνιολογίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου.
Το συνέδριο περιλαμβάνει έξι μεγάλες θεματικές ενότητες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση των μνημείων της Ελλάδας και της Ιταλίας, στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των δύο χωρών όσο και στον σχεδιασμό και την οικονομική διαχείριση με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στις 6 και 7 Ιουλίου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Λέσβου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, απώτερος στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την προώθηση της έρευνας σε θέματα αρχαιολογίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε Ελλάδα και Ιταλία.

http://www.ert.gr/news-politismos/item/16013-%C2%ABDyo-Chwres,-mia-Istoria-%C2%BB-Archaiologikoi-chwroi-kai-mnhmeia-se-Ellada-kai-Italia

Δεν υπάρχουν σχόλια: