Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3 Αυγ 2012

«Η ποιητική της ύλης» στην Τήνο

Τα εγκαίνια της «Η ποιητική της ύλης»,  μίας έκθεσης που γεφυρώνει την παράδοση με την σύγχρονη εποχή και αποτελεί σημείο συνάντησης παραδοσιακών μαστόρων με νέους Έλληνες σχεδιαστές και καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια απάντησης στον όγκο των εισαγωγών, πραγματοποιούνται το Σάββατο 4 Αυγούστου, ώρα 8.00 μ.μ., στο σχολείο Φαλατάδου Τήνου.

Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του φεστιβάλ Τήνου και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου, διοργανώνεται από την αρχιτέκτονα Μαρία Βιδάλη και τον θεωρητικό - video artist Θεόφιλο Ιερόπουλο.

 Στα εγκαίνια θα μιλήσει η σημειολόγος Ρέα Βαλντέν. Σε έργο της έκθεσης  συμμετέχει η special effect make up artist  Έλενα Κουφάκη.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της διαδικασίας με την οποία η ύλη γίνεται έπιπλο μέσω του Τηνίου μάστορα, ενώ ολοκληρώνεται με συνθέσεις video art και ήχου. Στην έκθεση συμμετέχουν οκτώ ντόπιοι μαραγκοί, ένας μαρμαράς και δύο σιδηρουργοί. Οι έντεκα τεχνίτες δημιουργούν έπιπλα σε σχέδια της Μαρίας Βιδάλη, ενώ έργα videο art, καθώς κι ένα ηχητικό έργο, του Θεόφιλου Ιερόπουλου βασισμένο στους ήχους που παράγονται κατά την κατασκευή των επίπλων, προβάλλουν την σχέση φύσης, ύλης, τεχνικής καθώς και των εκθεμάτων με τον χώρο όπου παρουσιάζονται. 

http://topontiki.gr/article/38266

Δεν υπάρχουν σχόλια: