Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

23 Ιαν 2013

Διάλεξη της Χρυσάνθης Σακελλάκου με θέμα: “Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βάνης στην Τήνο - Επισκευή και αποκατάσταση Καθολικού και τράπεζας”, ITIΠ 26/01/2013 19:30


Η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου στην περιοχή «Βάνη» αποτελεί ένα μοναδικό ιερό μνημείο της Τήνου, για το Καθολικό και την Τράπεζα του οποίου η 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί έργο επισκευής και αποκατάστασης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Με αφορμή το έργο αυτό, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού οργανώνει την πρώτη ανοικτή διάλεξή του για το 2013 με θέμα “Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βάνης στην Τήνο - Επισκευή και αποκατάσταση Καθολικού και τράπεζας”, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 19:30.

 Η αρχαιολόγος κα Χρυσάνθη Σακελλάκου, υπεύθυνη του έργου, παρουσιάζει τα ιστορικά στοιχεία για τo μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Νικολάου, την κατάσταση διατήρησης του καθολικού και της τράπεζας, τις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει και όσα υπολείπονται ακόμα να γίνουν για την απόδοση του μνημείου στους Τηνίους.

 http://www.itip.gr/index1.asp?page=news&records=details&_p.id=287

Δεν υπάρχουν σχόλια: