Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

14 Μαΐ 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΟΚΛΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


Το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη, συμμετέχοντας για τρίτη χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου), θα παραμείνει ανοικτό το τριήμερο 17-19 Μαΐου, καλώντας μικρούς και μεγάλους να δουν πρώτοι τη νέα παρουσίαση έργων από τη μεγάλη εγκατάσταση “Αναστάσεις”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2003 στο Τοphane I Amire στην Κωνσταντινούπολη και ήταν αφιερωμένη στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, όταν Τούρκοι και Έλληνες ζούσαν ειρηνικά στην Πόλη.

Ο καλλιτέχνης μεγέθυνε και ζωντάνεψε φωτογραφίες της εποχής πότε με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και πότε με ζωγραφικές επεμβάσεις.

 Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί με την Πάολα Παλαβίδη, ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών με τα νέα έργα του Μουσείου.
Μετά την ξενάγηση, στο Εργαστήρι του Μουσείου θα επικοινωνήσουμε διαδραστικά τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που μας προκάλεσαν τα νέα έργα και θα εκφράσουμε τη δική μας εικαστική δημιουργικότητα με βάση αυτά που έχουμε δει και συζητήσει.

Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να φέρουν σε φωτοτυπία μια παλιά φωτογραφία που θα διαλέξουν από τα οικογενειακά τους κειμήλια.(σε μέγεθος Α3 ή Α4). Η φωτογραφία θα αποτελέσει τη βάση της εικαστικής άσκησης που θα ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 22830 51009 (κα Χρυσάνθη Κουτσουράκη)
 Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο 17-18 Μαΐου 2013 10:00- 13.30 και 6-9μ.μ.
Κυριακή 19 Μαΐου, 10:00-13.30
Είσοδος ελεύθερη

Το Μουσείο παραμένει ανοικτό για το κοινό από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 1:30 και 6-9μ.μ. Τρίτη κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: