Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

16 Σεπ 2013

WIN4LIFE - Διεθνές συνέδριο για την διαχείριση υδάτινων πόρων και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων



Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου σας προσκαλούν στο διεθνές συνέδριο “Water Is Necessary for Life, WIN4LIFE” που θα πραγματοποιηθεί από 19-21 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο παρουσία πλήθους αξιόλογων εισηγητών στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του νερού ως αγαθού, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη διαχείριση του νερού, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, τη διαχείριση της άλμης από μονάδες αφαλάτωσης και την προώθηση ενεργειακά αυτόνομων συστημάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης του νερού, πάντοτε με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λάβει χώρα επίσκεψη στο πιλοτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στον Άγιο Φωκά για την επεξεργασία της άλμης.

 Θεματικές Ενότητες

Υδάτινοι πόροι: προκλήσεις και ορθή διαχείριση Διαχείριση βιομηχανικών υγρών αποβλήτων Επαναχρησιμοποίηση νερού Αρχή Μηδενικών Υγρών Αποβλήτων (Zero Liquid Discharge) και Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές (ΒΔΤ)
Αφαλάτωση: δυνατότητες αντιμετώπισης προβλημάτων λειψυδρίας
Προηγμένες τεχνικές αφαλάτωσης Αφαλάτωση τροφοδοτούμενη ενεργειακά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)
Πρακτικές Ηλιακής Αφαλάτωσης Περιβαλλοντικές επιπτώσεις και διαχείριση της άλμης Αφαλάτωση χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών
Πετυχημένες πρακτικές διαχείρισης της άλμης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (περιπτώσεις εφαρμογής σε νησιά θα ληφθούν θετικά υπόψη)
Υλικά και Διάβρωση από διαλύματα υψηλής συγκέντρωσης σε άλατα
Εμπόδια εφαρμογής συστημάτων Μηδενικών Υγρών Αποβλήτων σε πλήρη κλίμακα


 Το συνέδριο οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου SOLBRINE (http://uest.ntua.gr/solbrine
), το οποίο χρηματοδοτείται από το εργαλείο LIFE+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του συνεδρίου http://www.uest.gr/win4life ή επικοινωνήστε με τον Δρ. Κ. Μουστάκα (konmoust@central.ntua.gr). 

 H είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: