Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Απρ 2014

Νέα έκδoση: "Ζωή σε θαλασσοσταλιές" της Μάγδας Παπαδημητρίου- Σαμοθράκη


Το βιβλίο μιλά για τη Δήμητρα, τη Μαριγώ, τη Μαρουσώ, τη Μαριγώ-Έλενα. Τέσσερις γυναίκες μεγαλωμένες στο ίδιο χωριό, η καθεμιά με διαφορετική διαδρομή και διαφορετική  μοίρα που την όρισαν οι άλλοι. Αυτές είναι οι ηρωίδες μου. Μεγάλωσαν ανάμεσα στα πρέπει και τα μη, ενώ  η μικρή κοινωνία του χωριού τους μέτραγε  τα όρια της αντοχής τους.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της εποχής τάραξε τη ζωή της Μαρουσώ και της άλλαξε τον προσανατολισμό της . Πολιτικές ανακατατάξεις και δικτατορίες επηρέασαν τη ζωή . Θύμα από μικρή, όπως και η μάνα της η Μαριγώ.

Τέσσερα θανατικά στην οικογένεια και ένα μυστήριο ναυάγιο. Η απώλεια μνήμης του αγαπημένου προσώπου τις ανάγκασε να ζήσουν μόνες για είκοσι τέσσερα χρόνια. Η Μαρουσώ άλλαξε πορεία στη ζωή της, με τη  βοήθεια δυο πολύτιμων γι' αυτήν ανθρώπων. Και οι δύο τους γνώρισαν όμορφα πράγματα, χαμογέλασαν. Μέχρι που στο γάμο της Μαρουσώ έγινε κάτι απρόσμενο. Μια απροσδόκητη εξέλιξη επηρέασε και άλλαξε τη ζωή τους στο όμορφο χωριό του Χαλεπά, στον Πύργο της Τήνου.....

Το βιβλίο κυκλοφορεί στο βιβλιοπωλείο «Περί Τήνος» στη Τήνο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Μάγδα χαίρομαι για ότι έχεις πετύχει μέχρι τώρα .

Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Ποτέ δεν ξεχνώ τους καλούς μου συναδέλφους που προκόβουν.