Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Μαΐ 2008

Το νέο Ιστορικό Πάρκο της Ρόδου ανοίγει τον Μάιο τις πύλες του στο κοινό


Νέος πρωτότυπος μουσειακός χώρος 600 τ.μ. ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 10 Μαΐου στο Φαληράκι της Ρόδου. Στις 17 ολοκαίνουργιες αίθουσές του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν του νησιού, ξεκινώντας από την Αρχαιότητα μέχρι τα σύγχρονα επιτεύγματα της Ρόδο μέσω μιας πληθώρας φωτογραφικού και ψηφιακού υλικού.

Ο νέος χώρος του μουσείου που βρίσκεται κάτω από το πάρκο, προβλέπεται ότι θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες, συνέδρια και θα φιλοξενεί σημαντικούς καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενηθεί, με την έναρξη της λειτουργίας του χώρου έχει ήδη ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για την έκθεση «Αρχαίας Τεχνολογίας», σε επιμέλεια του ιστορικού ερευνητή Χρήστου Λάζου, που θα παρουσιάσει ανακατασκευές από 67 σημαντικές αρχαίες εφευρέσεις, ανάμεσα στις οποίες: η Αιολόσφαιρα του Ήρωνα, ο υποδιαιρεμένος τροχός του Φίλωνα, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη, το Ηλιακό ρολόι, το πασίγνωστο Πλοίο της Κυρήνειας, ο πολυσυζητημένος Υπολογιστής των Αντικυθήρων που κατασκευάστηκε στη Ρόδο το 80 πΧ κ.α.

Το Ιστορικό πάρκο θα ανοίξει για το κοινό στις 10 Μαΐου του 2008, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου στις 20:00, μετά τη λήξη του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: