Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Μαΐ 2008

Καλοκαιρινά σεμινάρια παραδοσιακής μουσικής στη Κρήτη


Στο Χουδέτσι Ηρακλείου από το μουσικό εργαστήριο ΛαβύρινθοςΕίκοσι μέχρι στιγμής 6ήμερα σεμινάρια παραδοσιακών μουσικών του κόσμου έχουν ανακοινωθεί για το διάστημα από 30 Ιουνίου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου από τον Λαβύρινθο.


Το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος ιδρύθηκε το 1982 από τον Ross Daly. Η πολιτιστική του παραγωγή όλα αυτά τα χρόνια προσανατολίζεται στην διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών μουσικών και οργάνων όλου του κόσμου.

Η έδρα του Λαβύρινθου είναι στο Χουδέτσι, ένα χωριό 20χλμ από το Ηράκλειο, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μουσείο παραδοσιακών οργάνων με πολλά εκθέματα από όλο τον κόσμο και κάθε καλοκαίρι πέρα από τα σεμινάρια διοργανώνονται δεκάδες συναυλίες με συμμετέχοντες καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί σεμινάρια για κανονάκι, κρουστά, κλαρίνο, λάφτα, νέυ, σάζι, κρητικό λαούτο και μαντολίνο, τσέλο, πολίτικη και κρητική λύρα, βουλγάρικο και τουρκικό τραγούδι, Ιρακινό μακάμ και ιρλανδέζική μουσική, ενώ αναμένονται οι ημερομηνίες για ούτι και ραμπάμπ.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων πατήστε εδώ. Για να δείτε τις τιμές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: http://www.goculture.eu/story.aspx?s_id=1952

Δεν υπάρχουν σχόλια: