Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

23 Ιουν 2008

Περιβαλλοντικά προβλήματα, οικολογία και πολιτική στο 8ο Φεστιβάλ Ecofilms

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα, η οικολογία και η πολιτική γύρω από αυτά τα θέματα απασχολούν το 8ο φεστιβάλ Ecofilms, που πραγματοποιείται από 24 ώς 29 Ιουνίου στη Ρόδο.

«Τα περιβαλλοντικά προβλήματα και ο υπερπληθυσμός δεν έχουν γίνει κατανοητά, καθώς οι εικόνες που μας παρέχονται από τα καθιερωμένα μέσα επικοινωνίας, που διεισδύουν επιθετικά μέσα από τη μικρή οθόνη σε κάθε σπίτι, δεν παρέχουν πρόσφορες εικόνες» λέει η διευθύντρια του Ecofilms, Λουκία Ρικάκη.

Το φετινό πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ περιλαμβάνει 130 ταινίες από 38 χώρες, που θα διαγωνιστούν για τα 6 διεθνή βραβεία. Ανάμεσα στις ταινίες αυτές είναι η πολυβραβευμένη War/Dance για τον πόλεμο στη βόρεια Ουγκάντα.

Παράλληλα, με τις νέες ταινίες, το Φεστιβάλ οργανώνει αφιέρωμα στο πολιτικό ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 40 χρόνια από τον Μάη του '68, με ταινίες όπως τα Μέγαρα των Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Σάκη Μανιάτη και το γαλλικό ντοκιμαντέρ Μάης του '68, ένα ωραίο έργο, που γυρίστηκε την περίοδο εκείνη.

Θα υπάρξουν, επίσης, αφιερώματα στον Λουί Μαλ, με επτά ταινίες του για την Ινδία, στον Χέρτζοκ, περιλαμβανομένης και της τελευταίας του ταινίας, που γυρίστηκε στο Νότιο Πόλο.

Τέλος, φέτος πραγματοποιείται αφιέρωμα με τίτλο Η ποίηση σε κίνηση, σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: www.in.gr
Δείτε επίσης σχετικό άρθρο στο www.goculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: