Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Ιουν 2008

Κάτω στο Πέραμα, στα ναυπηγεία


Μια ομάδα καλλιτεχνών πριν από τρία χρόνια είχε την ιδέα να μπει στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, να δουλέψει επί τόπου, να εμπνευστεί από τον χώρο και τους ανθρώπους και, τελικά, να παρουσιάσει τα έργα της εκεί. Οχι μόνο τα κατάφερε, αλλά να που πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε και φέτος -για τρίτη συνεχή χρονιά- η έκθεση «Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο ΙΙΙ» από 115 εικαστικούς καλλιτέχνες, σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων του Περάματος, τοπικούς συλλόγους και φορείς.

«Η Ζώνη του Περάματος είναι χώρος εργασιακά πληγωμένος από εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, από την εφοπλιστική ασυδοσία, την καθημερινή απειλή ανεργίας, την υποβάθμιση της ζωής του εργαζομένου και των κατοίκων της γύρω περιοχής», γράφουν χαρακτηριστικά οι καλλιτέχνες. «Συναντηθήκαμε, θέλοντας να δηλώσουμε την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και τη σχέση της με την πολιτεία και τους εργαζόμενους. Εμπνευστήκαμε, δημιουργήσαμε και θα παρουσιάσουμε τα έργα μας μέσα στον ίδιο τον εργασιακό χώρο, μέσα στα εργοτάξια, με αποδέκτες πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της Ζώνης και τον κόσμο του Περάματος». Η πρωτοβουλία έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση, που ορισμένοι εργάτες σκέφτονται την επόμενη φορά να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ως καλλιτέχνες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θέατρο, συζητήσεις, προβολές. Είσοδος ελεύθερη (καθημερινά 12 μ. - 10 μ.μ.). (Λεωφορεία για την έκθεση: από Ομόνοια Β18 και Γ18, από Πειραιά, στον σταθμό Ηλεκτρικού το 843).

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: