Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

5 Ιουν 2008

Εισήγηση στο ΣτΕ κατά της κατεδάφισης των δύο κτιρίων μπροστά στο Μουσείο Ακρόπολης


Να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις κατοίκων των Αθηνών που ζητούν να μην απαλλοτριωθούν και να μην κατεδαφιστούν τα δύο κτίρια μπροστά στην είσοδο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης επί της οδού Αρεοπαγίτου 17 και 19 εισηγήθηκαν οι σύμβουλοι επικρατείας, Ι.Μαντζουράνης και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ των κατοίκων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι και ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα δύο κτίρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν.
Τον Αύγουστο του 2007, το υπουργείο Πολιτισμού με απόφασή του αποχαρακτήρισε τα κτίρια από διατηρητέα με σκοπό να αλλοτριωθούν και να κατεδαφιστούν. Η κατεδάφισή τους αποφασίστηκε, καθώς κατά τους ισχυρισμούς του υπουργείου Πολιτισμού εμποδίζουν την ελεύθερη θέαση και οπτική επαφή μεταξύ του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και του ιερού βράχου της Ακροπόλεως.
Οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας εισηγήθηκαν την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης, λόγω πλημμελούς αιτιολογίας της, ενώ οι δικηγόροι και των δύο πλευρών ανέπτυξαν τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: