Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Ιουν 2008

Έκθεση "Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως"

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει την περιοδική έκθεση "Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως" στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Ο Τάκης Τλούπας (1920 - 2003) ακολούθησε αρχικά την τέχνη του πατέρα του ο οποίος ήταν ξυλογλύπτης, όταν όμως ήρθε σε επαφή με τη φωτογραφία "λοξοδρόμησε" για να αφεθεί, όπως έλεγε, στη γοητεία των αντικατοπτρισμών, των καθρεφτισμάτων και των αντανακλάσεων. Φωτογραφίζει τα τοπία και τους ανθρώπους της Ελλάδας, αιχμαλωτίζει με το φακό του ματιές σκληρές αλλά αληθινές, απαθανατίζει έθιμα της ελληνικής υπαίθρου και συμπεριφέρεται καλλιτεχνικά με συνέπεια και ειλικρίνεια. Περιπλανιέται σε όλη την Ελλάδα για να φωτογραφίσει "πράγματα που δεν έβλεπαν οι άλλοι και που ένιωθε πως θα χαθούν". Το σύνολο των φωτογραφιών του συνιστά ένα μοναδικής αξίας ντοκουμέντο αφού ακολουθεί την πορεία της χώρας για περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης "Τάκης Τλούπας: Η φωτογραφία είναι φως" θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ευρεία θεματολογία του. Σύμφωνα με το μουσειολογικό σκεπτικό, οι φωτογραφίες εκτίθενται σε αντιθετικά ζεύγη - άνθρωποι εν ώρα εργασίας και ανάπαυλας, παιδιά και ηλικιωμένοι, σπίτια χωριάτικα και αστικά, εικόνες από λίμνες και θάλασσες κ.ο.κ. - ώστε να αναδεικνύεται, μέσα από την αντίθεση, το πρωταγωνιστικό στοιχείο κάθε μιας από αυτές.

Διάρκεια έκθεσης:Μέχρι τις 13 Ιουλίου 2008.
Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: