Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Ιουν 2008

Παράρτημα στο Ναύπλιο ανοίγει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ


Το κτίριο Ιατρού, όπου θα στεγαστεί το παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ

Παράρτημα στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, ανοίγει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Το Κέντρο θα στεγαστεί στο ιστορικό κτίριο Ιατρού (Παλαιό Δημαρχείο) και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 28 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ναυπλίου καθηγητής Ιωάννης Πετρόπουλος τόνισε ότι το Κέντρο αποτελεί προέκταση του κορυφαίου ερευνητικού ινστιτούτου της Αμερικής και η ιδέα για την ίδρυση παρατήματος στην Ελλάδα, και δη στο Ναύπλιο, ήταν έμπνευση του διεθνούς φήμης καθηγητή κλασικής και συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Γκρέγκορι Νάγκι, ο οποίος είναι και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, από τον ομιλητή στο γεγονός ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ναυπλίου είναι ο μοναδικός κόμβος τον οποίο διαθέτει στην Ευρώπη το διεθνές δίκτυο ερευνητικών κέντρων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος, με την ίδρυση του Κέντρου στη χώρα μας γίνεται εφικτή η διασύνδεση της Ευρώπης, της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου με ένα φορέα πολιτισμού παγκόσμιας απήχησης.

Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις τεχνολογικές δυνατότητες του παρατήματος Ναυπλίου, το οποίο, ως υποδοχέας των τεχνολογικών μέσων αιχμής του αμερικανικού κέντρου, διαθέτει την πιο σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη και άριστες υποδομές τηλεδιάσκεψης δημιουργώντας στην Ελλάδα ένα νέο φορέα πολιτισμού.

Ο τεχνολογικός αυτός εξοπλισμός προσφέρεται δωρεάν σε κάθε ερευνητή ή ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ιδιότητας ή εθνικότητας, έτσι ώστε να γίνει εφικτή στη χώρα μας από το ευρύ κοινό η μελέτη τόσο του υλικού (αρχαιολογικού) όσο και του πνευματικού (κυρίως λογοτεχνικού) πλούτου του ελληνικού κόσμου.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ναυπλίου δεν επιβάλλει δίδακτρα ούτε απονέμει τίτλους σπουδών.
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: