Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

18 Ιουν 2008

Σπάνιες χαλκογραφίες του Γκόγια στην Εθνική Πινακοθήκη

Διακόσιες δέκα πολύτιμες χαλκογραφίες του Γκόγια, που συνθέτουν τέσσερις σειρές έργων του, παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη (Βασ. Κωνσταντίνου 52, Αθήνα) από τις 25 Ιουνίου, σε μια έκθεση-αφιέρωμα στα 180 χρόνια από τον θάνατό του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου.

Η έκθεση έχει τίτλο Αφιέρωμα στον Φρανσίσκο Γκόγια. Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι χαλκογραφίες βρίσκονται στις αποθήκες της Πινακοθήκης εδώ και 50 χρόνια, όμως η ένταξή τους στις μόνιμες συλλογές της έχει κριθεί αδύνατη για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για μόνιμη έκθεση χαρακτικών. Δεύτερον, γιατί αυτά τα πολύτιμα, ευπαθή στο φως και την υγρασία, χαρακτικά αριστουργήματα που είναι τυπωμένα σε χαρτί πρέπει να προφυλάσσονται από τις επιδράσεις του φωτός, για να μην καταστραφούν και δεν επιτρέπεται να εκτίθενται για μεγάλα διαστήματα. Τρίτον, δεν ήταν καδραρισμένα. Τώρα βρέθηκε χορηγός για το καδράρισμα και τα χαρακτικά θα καταλάβουν προσωρινά τους κεντρικούς εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης.

Οι τέσσερις σειρές έργων που θα παρουσιαστούν είναι οι: «Disparates - Τρέλες», «Τα καπρίτσια», «Τα δεινά του πολέμου» και «Οι ταυρομαχίες».
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: