Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9 Ιουν 2008

Γρήγορο δορυφορικό internet στη Γαύδο


Η ακριτική Γαύδος, το νοτιότερο νησί της Ελλάδος, με τους ελάχιστους κατοίκους, αποκτά Ιντερνετ και μάλιστα υψηλών ταχυτήτων, με τη βοήθεια τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου. Αύριο, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης εγκαινιάζει την παροχή Δορυφορικού Ιντερνετ, που είναι μια προσφορά του υπουργείου και του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς πιλοτικών δράσεων, όπως η εγκατάσταση Δορυφορικού Ιντερνετ στον πυρόπληκτο Δήμο Ανδανίας Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Hellas Sat και η παροχή adsl πρόσβασης στο νησί του Άι Στράτη σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, που εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του υπουργείου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και στόχος της είναι η προώθηση της ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα και η παρουσίαση των νέων τεχνολογιών.

Στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες περιλαμβάνονται δράσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία 5.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Ιντερνετ (wi-fi), καθώς και το πρόγραμμα «Δόρυ», που προβλέπει την παροχή Δορυφορικού Ιντερνετ Υψηλής Ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Πηγή: Καθημερινή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί καποιος να ενημερώσει και τους δικούς μας για το πρόγραμμα 'Δόρυ'. Άντε να ξυπνάμε...

Ανώνυμος είπε...

μου έχει περάσει αυτή η κακη ιδέα: μπως κοιμούνται επίτηδες;

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεείς? Για να σαμποτάρουν την ανάπτυξη διαλόγου και ενημέρωσης (έστω και ηλεκτρονικής)?