Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Ιουν 2008

Legorreta + Legorreta

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση "Legorreta + Legorreta - Όψεις και χρώμα, Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική", που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Το Legorreta+Legorreta είναι αρχιτεκτονικό γραφείο που δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην πόλη του Μεξικού και αργότερα στις ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1964 από τους Ricardo Legorreta, Noe Castro και Carlos Vargas και αναγνωρίστηκε διεθνώς γύρω στο 1970 με τις εμβληματικές κατασκευές των ξενοδοχείων Camino Real στην Πόλη του Μεξικού, στο Cancun και στην Ixtapa.

«Στην σημερινή εποχή εμείς οι αρχιτέκτονες οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία καλύτερων πόλεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων τους, και όχι να κατασκευάζουμε μνημεία προσωπικής μας αυταρέσκειας.» λέει ο Ricardo Legorreta.

Από τη δεκαετία του 1990 ο γιος του Ricardo Legorreta, ο Victor, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το γραφείο και προσέθεσε στο δυναμικό του τρεις νέους εταίρους, τον Miguel Almaraz, τον Carlos Vargas και την Adriana Ciklik.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το γραφείο παραμένει πιστό στη μεξικάνικη αισθητική δουλεύοντας με τρόπο φυσικό και αρμονικό, και συνδυάζοντας την μεξικανική παράδοση με την εξαίρετη χρήση νέων τεχνολογιών. Η παρουσία του χρώματος, των αίθριων, του νερού και του φωτός, η συμμετρία των όψεων, οι συστοιχίες ανοιγμάτων, η φαινομενικά απλή γεωμετρία τους είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που καθιέρωσαν αρχικά τον Ricardo Legorreta και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του γραφείου Legorreta + Legorreta.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά έργα του αρχιτεκτονικού γραφείου, μέσα από περίπου 100 φωτογραφίες, 25 σχέδια, τέσσερα προπλάσματα μεγάλων διαστάσεων, αντικείμενα, βιβλία και DVD.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Μουσείο San Ildefonso της Πόλης του Μεξικού.

Infos:
11Ιουνίου – 27 Ιουλίου 2008
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ 210 3453111

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τρίτη: Κλειστά
Τετάρτη, Πέμπτη: 10:00-18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00
Κυριακή: 10:00-18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: