Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

19 Ιουν 2008

Πρώτο Φεστιβάλ Εθνοτήτων του Δήμου Αθηναίων

"Athina festival of Cultures" στις 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου
Για τέσσερις ημέρες 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου από τις 6.00 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα ,ο πεζόδρομος της Ερμού θα γεμίζει με ήχους, εικόνες και γεύσεις από όλο τον κόσμο με το πρώτο φεστιβάλ εθνοτήτων να είναι πια γεγονός. Η διοργάνωση ανήκει στον πολιτισμικό οργανισμό του δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του πολύγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου Αθηναίων «air 104,4».

Η Αθήνα αποτελεί, σήμερα, μια πολυπολιτισμική πόλη με αναλογία των επίσημα καταγεγραμμένων μεταναστών στον πληθυσμό της να φτάνει το 11%. Στόχος αυτού του Φεστιβάλ είναι να φέρει τους κατοίκους αυτής της πόλης πιο κοντά στο πλαίσιο ενός οράματος για πολιτισμό στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Να προάγει την γνωριμία, την συνεργασία, την αλληλοκατανόηση των διαφορετικών εθνοτήτων που ζουν σήμερα στην Αθήνα χρησιμοποιώντας σαν κοινό όχημα τον πολιτισμό.
Η Διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις όπως ζωντανή μουσική σε 2 stages με «μουσικές του κόσμου», χορευτικά πολλά happenings αλλά και ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές. Επίσης, θα παρουσιαστούν μουσικά και χορευτικά προγράμματα από χώρες όπως Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γερμανία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία κ.α
Στο “Athina Festival of Cultures” φιλοξείται για πρώτη φορά η έκθεση “Masks of the World”. Πρόκειται για μία πρωτότυπη θεματική έκθεση με μάσκες από όλο τον κόσμο (Αφρική, Άπω Ανατολή & Πολυνησία, Ινδία, Λατινική Αμερική). Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών με έντονες επιρροές από την τοπική παράδοση. Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Παράλληλα το κοινό μπορεί να βρίσκει πληροφορίες στα περίπτερα πρεσβειών που υπάρχουν στο χώρο.

Πηγή: www.goculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: