Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

24 Ιουλ 2008

Πόλη των μαρμάρων- City of Marbles


Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζονται φωτογραφικές απεικονίσεις των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα, από τη συλλογή του Φωτογραφικού Αρχείου του Ε.Λ.Ι.Α. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο.

Μέσα από τις φωτογραφίες αναδύεται ο αρχαιοελληνικός προσανατολισμός της πρωτεύουσας του νεοσύστατου κράτους το 19ο αιώνα. Οι απεικονίσεις των μνημείων και η σχέση τους με τον περιβάλλοντα χώρο μαρτυρούν την εξέλιξη της σημερινής πόλης. Διαφαίνονται μεταβολές που υφίστανται τα ίδια τα μνημεία από τις κατά καιρούς αρχαιολογικές παρεμβάσεις καθώς και από τα βίαια ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα, στις κρίσιμες συγκυρίες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των Δεκεμβριανών, με την παρουσία γάλλων και άγγλων στρατιωτών στην Ακρόπολη.

Οι φωτογραφίες είναι των Frederic Boissonnas, Αδελφών Ρωμαΐδη, Νίκου Ζωγράφου, Dmitri Kessel, Baron Paul des Granges, Πέτρου Μωραΐτου, Δημήτριου Κωνσταντίνου, Pascal Sebah.

12/7-28/9/2008

Βιβλιοπωλείο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης
Αμερικής 13
Αθήνα

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.30 π.μ.-8.00 μ.μ.
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9.30 π.μ.-3.30 μ.μ.

Πληροφορίες
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης
Θουκυδίδου 13 - 105 58 ΑΘΗΝΑ
τηλ. 210 3234 267, 210 3614143
Δικτυακός τόπος: www.miet.gr
e-mail : miet2@otenet.gr

Πηγή: http://www.arxaiologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: