Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

21 Νοε 2008

Ιστορικά αρχεία του 18ου και 19ου αιώνα ψηφιοποίησε η Ακαδημία Αθηνών

Μια σειρά από σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά τεκμήρια του 18ου-19ου αιώνα ψηφιοποίησε η Ακαδημία Αθηνών, τα οποία πλέον είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Ίντερνετ.

Η Ακαδημία παρουσίασε το σχετικό έργο «Ελληνική Επανάσταση και συγκρότηση του ελληνικού κράτους: Επιστημονική τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων του 18ου και 19ου αιώνα - Ανάδειξη και προβολή ψηφιακού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου και χρήση διαδραστικής εφαρμογής».

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Kοινωνία της Πληροφορίας» από το Κέντρο Έρευνας του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού (ΚΕΜΝΕ) και το Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού (ΚΕΙΝΕ) της Ακαδημίας Αθηνών.

Μεταξύ αυτών που ψηφιοποιήθηκαν, είναι τα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού, το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη και το αρχείο του Κωνσταντίνου Οικονόμου. Στόχος της ψηφιοποίησης των τεκμηρίων ήταν η ελεύθερη διάθεσή τους στους ερευνητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω του Διαδικτύου.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: