Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

20 Δεκ 2008

Εγκαίνια για την «ανανεωμένη» πλατεία Μοναστηρακίου


Στο κοινό παραδόθηκε η «ανανεωμένη» πλατεία Μοναστηρακίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Τα βλέμματα συγκεντρώνει το πολύχρωμο ψηφιδωτό δάπεδο και η αρχαία κοίτη του Ηριδανού που αποκαλύφθηκε σε βάθος έξι μέτρων.

Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης κάλεσε τους Αθηναίους να αξιοποιήσουν, αλλά και να προστατεύσουν την πλατεία, σεβόμενοι την παράδοση, την ιστορία του και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είπε: «Θα γίνουμε εν ανάγκη και κακοί, προκειμένου να προστατεύσουμε την ευταξία και την καθαριότητα. Θέλω από τώρα να στείλω το μήνυμα πως ό,τι ήξεραν και θυμόντουσαν οι συμπαθείς κατά τα άλλα γύρω καταστηματάρχες πρέπει να το ξεχάσουν.

»Τραπεζοκάθισμα δεν θα βγει ούτε ένα πάνω στην πλατεία, και βεβαίως, προσυπογράφω και εγώ την έκκληση του υπουργού, ότι δεν φτάνει η αστυνόμευση από τον Δήμο. Εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες να σεβαστούν το χώρο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν σέβεται το χρόνο και τις ανάγκες των πολιτών και της πόλης».

Αναφέρει ότι η πλατεία Μοναστηρακίου παραδίδεται στο κοινό μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης.

«Δυστυχώς η καθυστέρηση δεν έφερε καλύτερα αποτελέσματα. Η ανάπλαση της Πλατείας ολοκληρώθηκε με σημαντικές εκπτώσεις, καθώς δεν προωθήθηκε το πρόγραμμα βελτίωσης των προσόψεων των γύρω κτιρίων, δεν προκρίθηκε η πρόσβαση στην αρχαία κοίτη του ποταμού Ηριδανού, δεν τοποθετήθηκαν οι κύβοι-καθιστικά στα δέκα δέντρα της πλατείας, δεν κατασκευάστηκε το πεζούλι που θα οριοθετούσε την πλατεία από τα γειτονικά εστιατόρια (περιορίζοντας έτσι την επέλαση των τραπεζοκαθισμάτων), αλλά και δεν έγινε η κρήνη που θα λειτουργούσε ως υπόμνηση του Κάτω Σιντριβανιού που υπήρχε στην πλατεία» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση της πλατείας κόστισε περίπου 3.200.000 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: