Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

12 Ιαν 2009

SOS για το ναό Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς

Η περιοχή του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στις αρχές του 20ου αιώνα

«Στο βωμό της ανοικοδόμησης κινδυνεύει να θυσιαστεί ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που υπεγράφη στις 23.12.2008 και εγκρίνει την κατεδάφιση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου, παραπέμποντας το θέμα στην Πολεοδομία». Αυτά αναφέρονται σε καταγγελία, που γίνεται από πρωτοβουλία πολιτών, που καλούν το Δήμο Αθηναίων να μην εκδώσει την αιτούμενη από την ιδιωτική εταιρεία άδεια κατεδάφισης των κτισμάτων καθώς, όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο εκτός του ότι βρίσκεται σε προφανή αναντιστοιχία με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού (που προέβλεπε η κατεδάφιση να γίνει με χρηματοδότησή του και με ευθύνη της αρμόδιας εφορίας), ανοίγει το δρόμο για την οικοδόμηση του χώρου.
Στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Αρδηττού, Κουτουλά, Θωμοπούλου και Κεφάλου στο Μετς, βρίσκονται τα θεμέλια του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος. Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ήδη από το 1960 αρχαιολογικός, ενώ το 1964 λαμβάνεται η πρώτη απόφαση από το ΚΑΣ για την απαλλοτρίωση του χώρου.

Πηγή αναδημοσίευσης: http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=3930
Aρχική πηγή: Ναυτεμπορική, 8/1/09

Περισσότερα για τις προσπάθειες ομάδας πολιτών για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου της Αγροτέρας στο http://www.artemisagrotera.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: