Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

6 Μαρ 2009

Δεύτερη γιορτή λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα

Η Λακωνία, «με σεβασμό στο περιβάλλον», κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης, είναι το μήνυμα της 2ης γιορτής λακωνικών προϊόντων, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009, στην πλατεία Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων μετρό), στις 19.30.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Δρ. Μιχαήλ Πετράκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα παρουσιάσει το λακωνικό παράδειγμα της ανάπτυξης με σεβασμό προς το οικοσύστημα και προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον, που έχει εξασφαλίσει στην περιοχή την αναλογικά μεγαλύτερη στη χώρα μας έκταση βιολογικών καλλιεργειών ως ποσοστό της αγροτικής της παραγωγής και με βιοποικιλότητα που καθιστά τα προϊόντα της μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας.

Η διοργάνωση της έκθεσης είναι μία πρωτοβουλία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λακωνίας και της Τοπικής Ένωσης δήμων και κοινοτήτων του νομού, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και του φορέα Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος.

Στην έκθεση, ιδιώτες και συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται, με οδηγό την ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, στην παραγωγή, τυποποίηση και μεταποίηση των αγαθών της λακωνικής γης, αλλά και οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, προβάλλουν τα αγαθά του τόπου τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν ξεχωριστά αγαθά της λακωνικής γης, όπως το λάδι και το κρασί, αλλά και εδέσματα παρασκευασμένα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Θα γίνει, επίσης, κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας.

Η 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαρτίου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δείτε και εδώ: http://dimossminouslakonias.blogspot.com/2008/03/26-27-28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: