Αιολικά στις βουνοκορφές του Αιγαίου;

Λέμε ΟΧΙ, Ενημερώσου, Πάρε θέση

[Kάνε κλικ στη φωτογραφία για να διαβάσεις το κείμενο]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

15 Μαΐ 2009

Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός

Με κεντρικό θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός» και τιμώμενο μουσείο για το 2009 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, γιορτάζεται στις 18 Μαΐου η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα του εορτασμού έχουν οργανωθεί ποικίλες εκδηλώσεις και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία της χώρας

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ιδρύθηκε το 2000 και έχει συμβάλει στην προβολή της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. H κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα γίνει στην Αθήνα, στο Κτήριο του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης) στις 18 Μαΐου, στις 19:30.

Ποικίλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από 15-25 Μαΐου. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977, με στόχο «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».


Με την επιλογή του φετινού θέματος «Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός» το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επιθυμεί να αναδείξει τη διαδραστική και αρμονική σχέση που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα στα μουσεία και τον τουρισμό, γεγονός που θα συμβάλει τόσο στη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στη διάδοση των αξιών που εκφράζουν.


Πληροφορίες: ICOM, Αγ. Ασωμάτων 15, 105 53 Αθήνα, τηλ./fax 210-3239414

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: